Imprimare E-mail
 
deviza_viziunea_misiunea_2023-2024.jpg

             

 

FESTIVITATEA DE DESCHIDERE A NOULUI AN ȘCOLAR

Cu nostalgia zilelor însorite de vară, dar cu entuziasmul și energia celor de toamnă, în ziua de luni, 9  septembrie 2024, a avut loc festivitatea de deschidere a anului școlar 2024-2025, la Liceul Teoretic ,,Ioan Petruș”. În această prestigioasă unitate de învățământ sunt școlarizați aproximativ 3.000 de elevi, din ciclul primar (P-IV), gimnazial (V-VIII) și liceal (IX-XII). Festivitatea de deschidere a anului școlar 2024-2025 a debutat cu săvârșirea slujbei Te Deum, în cadrul căreia au fost înălțate rugăciuni de mulțumire către Preamilostivul Dumnezeu pentru aceste zile binecuvântate. La festivitatea de deschidere au participat invitați din administrația locală și județeană, de la Inspectoratul Școlar Județean Ilfov și domnul Daniel Gheorghe, deputat în Parlamentul României. A fost oficiată o slujbă religioasă.

Prof. Viorica Hera, director:

picture1.jpg

,,Astăzi este o zi plină de emoții pentru noi toți, pentru că este ziua în care liceul nostru își deschide porțile pentru toți elevii, începând cu cei mai mici, de la clase pregătitoare și continuând  cu toți ceilalți elevi, până la cei de clasa a XII-a. Bucuria primei zile de școală dorim să o împărtășim cu elevii, cu părinții, cu întreg personalul liceului, dar și cu toți  partenerii nostrii educaționali. Ca în fiecare an,  suntem onorați  de prezența preoților Cristian Burcea Cristian și Radu Dima, de prezența domnului Gheorghe Daniel Andrei, deputat în Parlamentul României, a doamnei Maria Gridan, inspector la Inspectoratul Școlar Județean ilfov, cât și a reprezentanților Poliției și Jandarmeriei.

Noi, cadrele didactice, formăm o mare echipă și fiecare dintre noi, prin modul în care se implică în activitatea pe care o desfășoară,  contribuie la dezvoltarea armonioasă a elevilor noștri, tineri de încredere, eficienți. Țin să evidențiez sprijinul constant pe care îl primim din partea Primăriei Orașului Otopeni, în derularea tuturor proiectelor pe care le întreprindem și în asigurarea unui buget genereos, pentru menținerea  și  modernizarea continuă a bazei materiale a liceului nostru. În acest an școlar, în liceul nostrum funcționează 115 clase (60 la ciclul primar, 43 la ciclul gimnazial și 12 la ciclul liceal). Școala este locul fundamental al devenirii voastre, locul în care ne întâlnim cu ceilalți, depășim propriile individualități învățând lecția comunicării, a deschiderii spre cei din jur. Școala înseamnă, în egală măsură, cunoaștere, știință, cultură, dar și morală și spiritualitate.

La început de drum, în anul școlar 2024-2025, ne exprimăm încrederea în dăruirea și competența învățătorilor și profesorilor școlii, în puterea lor de a modela personalități, de a oferi modele de viață și profesie. În faţa acestei responsabilităţi uriaşe, îndemnul pentru fiecare dascăl este să nu renunţe la a investi în vieţile elevilor cunoaştere, valori şi idealuri înalte, să fie modele vrednice de urmat pentru discipolii lor. În faţa aceleiaşi responsabilităţi, invitaţia pentru părinţi este să se implice activ în educaţia copiilor, să fie prezenţi în viaţa şcolii, alături de profesori. În  liceul nostru, au existat  și există profesori cu vocație, profesori care au fost  alături de elevi, nu doar să-i învețe carte, ci au fost  mereu <<aici>> să-i ajute, să-i motiveze, să le ofere încredere  și curaj în forțele proprii. În acest an școlar, ni se alătură și alți colegi cărora le dorim bun venit în colectivul nostru, cu speranța că se vor integra rapid și vor contribui alături de noi, toți ceilalți, la sporirea prestigiului unității noastre de învățământ.

În calitate de director al unităţii de învăţământ, îmi doresc ca echilibrul elev-părinte-profesor să fie o realitate a oricărui moment. Gândurile mele bune se îndreaptă și către partenerii apropiați ai educației, părinții elevilor noștri, cărora le doresc mult[ sănătate, dorindu-mi să ne bucurăm împreună de reușitele și performanțele obținute de copiii noștri. Împreună cu partenerii educaționali, ne propunem să formăm elevii pentru o lume care se află într-o rapidă schimbare, asigurându-le un cadru educațional cât mai variat și performant, dezvoltându-le capacitatea de a gândi critic, de a avea o perspectivă globală, cu încrederea că vor deveni  tineri responsabili, eficienți și creativi, care respectă valorile naționale și europene, în comunitatea din care fac parte.”

Daniel Gheorghe, deputat:

picture2.jpg

,,Astăzi, cu ocazia începerii noului an școlar, am fost la Liceul Teoretic <<Ioan Petruș>> din Otopeni, locul unde, pe 15 septembrie 1992, am pășit cu mare emoție dar și cu bucurie în clasa I sub îndrumarea doamnei învățătoare Maria Neagu, căreia îi voi fi de-a pururea recunoscător. Nu îi voi uita niciodată pe dascălii de excepție din copilăria mea care au făcut cinste școlii de la Otopeni și învățământului românesc! Felicit cadrele didactice din colectivul educațional al Liceului "Ioan Petruș" pentru reușita de a face din liceul de la Otopeni cea mai performantă unitate de învățământ din județul Ilfov, lucru arătat și de rezultatele de la examenele naționale! Cred că școala românească are datoria de a forma caractere, de a cultiva valori autentice și virtuți care înnobilează spiritul; cultura, știința și cunoașterea sunt fundamentale pentru viitorul României, o țară de cetățeni liberi și demni, gata să dea piept cu toate provocările unei lumi moderne în permanentă schimbare! Totul pornește de la educație, respect și dragoste de carte!

 

1111.jpg222.jpg

   picture8.jpg

picture16.jpg



  
  
AN SCOLAR 2024-2025 
 
 
11.10.2024
 
 
09.10.2024 
 
 
13.09.2024
 
 
06.09.2024

  
 
 
 
AN SCOLAR 2023-2024   
 
 
 
23.08.2024
 
22.08.2024 
  
09.01.2024
 
18.12.2023 
 
23.11.2023 
  
12.09.2023